Hilsen fra RINGNES, januar 2023

3, 4 & 5.august

Den tolvte festivalen - RINGNES2023

RK fasade 0123


Det oppleves som at alt står til nedfalls.

At det er kritisk mangel på driftspersonale og vaktmestre på et titalls ulike områder.

Eneste mulige måte å angripe oppgaven på, oppgaven med å vekke denne miniatyrlandsbyen til live én gang til, er å starte midt i sentrum, ved kunsthallen.

Takk til alle som var med på den merkelige gjennomføringa i 2021

– en gammel tanke her på stedet, ny for noen faste besøkende:

Mye vet jeg ikke. Det jeg vet, er at formen uten fastsatt program, og med færre folk over flere dager (i huset og på tunet), skapte rom. Som åpner for tilstedeværelse i, mellom og rundt elementene. Og at samtalene med sentrale artister og funksjonærer i forkant av forrige festival - om bevissthet og tomrom, ga tanken trygghet. Nettop dette gjorde Hilsen fra RINGNES, som et stedsspesifikt sosialt verk, til et bilde nærmere målet enn kanskje noengang før.

Pestens krav og begrensninger kom som forsterkende tillegg – uten dette ville eksperimentet kanskje stoppet på tvil. Å oppløse den faglige regien, men med påleggene fra myndighetene om det motsatte på praktiske områder, ga store rom; noen var i dem, og sto stille. Noen rolige, blei urolig.

Samtalene fortsetter - jeg hører flest gode grunner til å jobbe videre med denne åpne formen fra 2021. Jeg vet noen kommer. Hvem de måtte finne på å ta med seg for å jobbe sammen med, vet jeg lite om. Men jeg vet at Propell PA kommer med høyttalere. Det er i tillegg sannsynlig at noen av gjengangerne dere kjenner, booker seg sjøl.

RINGNES2023 blir også over tre dager, første helg i august.

Bare helgebilletter i år også, tror jeg.

RINGNES2021 er fortsatt del av hverdagen – ved kø av reparasjoner. Og etterarbeid.

Jeg har latt noe søppel stå igjen, for ukentlig påminnelse om de der søppelgreiene til noen av dere:

Du som kaster den gjenknytta posen med usortert dritt blanda med fullgode matvarer med ubegrensa holdbarhet; det skjer ikke i år. Da får du med deg posen hjem, og settes på lista over uønskete besøkende her på bruket. Så er det nevnt én gang, kommer tilbake til det utover våren.

Oppdatert informasjon om RINGNES2023 kommer her. Kanskje kommer det en og annen peker & påminnelse på facebook. Festival-historikk & den faste standardinformasjon finnes på www.skotbu.no.

Om ikke dét er nok; Ola Torjus har argumentert godt for å lage Hilsen fra RINGNES-instagramprofil...han om det.

I det 23. året med disse greiene, går alt litt saktere.

Alle omstillinger krever mer rom, og fullstendig tomrom er et stadig viktigere mål.

Vil du være med i år; sett av dagene.

Neste mulighet er ikke før tidligst ved en 25-års-feiring i 2026.

Mere informasjon er ikke nødvendig foreløpig.

Kommer tilbake.

Jeg går ut, nå!, fyrer et bål på den gamle søpla, lemper siste sekken med flasker i bilen, kjører til stasjonen og pælmer i glass-returen, og kaller oppgaver som gjenstår: Start på RINGNES2023.


Og hei!; der kom det akkurat inn melding om at en favoritt fra alle åra her, vil være med igjen. Haha. Nå blei jeg glad.

Talleiv Taro, RINGNES, 13.januar 2023

Tilbake