ESTETIKK

Ulf Carlsson - Ringnes Kunsthall

Ulf Maleri Rk No

Ulf Carlsson er godt kjent og etablert som medlem av Tegneklubben (2004 -), samt en etterspurt formgiver av kunsttrykksaker. På grunn av Tegneklubbens vedtekt om ikke å signere enkeltarbeider personlig, og også medlemmenes etterhvert sammengrodde bildespråk innad i klubben, er det liten almenn tilgang på Ulf Carlsson sitt eget uttrykk. Hans forrige separatutstilling var i 2008 (Galleri LNM), og det er med stolthet Ringnes Kunsthall får vise nye arbeider. Utstillingen vil bestå av papirarbeider på vegg, med og uten innramming, i formater opp til 55x55cm, samt mindre skulpturarbeider som spenner fra 1995 – 2019.

Ulf Carlsson er en mester i arbeid med tegning, collage, maleri og komposisjon; hvor farger ligger i en begrenset valørskala hårfint oppimot et flatt uttrykk, og streken er tilsynelatende uvøren mot det banale og barnlige. Det han viser, er stor romforståelse og svært presise tegneferdigheter.

Ulf sine arbeider er typiske originalarbeider; bilder som skal ses nettop som originalarbeider, og som du aller helst skal gå inn i fra god sittestilling. Ulf Carlsson lager det bildet du vil ha på den beste veggplassen, og som gror med dine egne veivalg i komposisjon og rom, i et uoverskuelig perspektiv.

Tilbake