Ulf Carlssons første egne bok

Gå til BUTIKK for bestilling.
Ulf flyer

Ulf Carlsson – billedkunstner og formgiver av kunstbøker – har gitt ut sin første egne bok; Skuggi kastar skugga, i anledning utstilling med samme tittel, som åpner på Ringnes Kunsthall 8.8.2020.

Boka, som presenterer arbeider 1995-2020, fungerer både som utstillingskatalog og retrospektiv, men først og fremst som frittstående verk. 88 sider, 16x24cm, stivbind.

I første del vises kollasjer, malerier og skulpturer hovedsaklig fra de to siste år, flettet sammen med eksempler fra Carlssons produksjon tilbake til nittitallet. Del to er et nytt tekstarbeid; Varför ser jag ån? Minnesbilder och andra anteckningar, som i notatform tar for seg glimt av minner som de fleste opplever og kjenner igjen; minner som uventet dukker opp mellom andre tanker og gjøremål, og som vi ofte lurer på hvorfor dukket opp akkurat nå. Del tre dreier seg om et pågående tegnearbeid for Ringnes Kunsthall (på ringneskunsthall.no, og stedspesifikt på Ringnes) som låner boken dens tittel Skuggi kastar skugga. Arbeidet handler på en humoristisk måte om mislykkethet, om ting man ikke får løst, ting som kun fungerer haltende og halvveis.

Bokens arbeidsspråk og de fleste verkstitlene er på norsk, hovedtittel på islandsk, og tekstarbeidet på Carlssons svenske morsmål.

Tilbake